Sztućce Amefa wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, odpornej na korozję i uszkodzenia. Dzięki temu będą służyć przez lata, zachowując swój elegancki wygląd. Wśród produktów Amefa znajdziesz zarówno sztućce codzienne, jak i te na specjalne okazje.
Noże kuchenne Amefa to gwarancja precyzji i komfortu podczas przygotowywania posiłków. Wykonane z trwałej stali nierdzewnej, ostrza noży Amefa pozostają ostre przez długi czas. Ergonomiczne uchwyty zapewniają pewny chwyt i bezpieczeństwo podczas krojenia.
Akcesoria kuchenne Amefa to praktyczne i stylowe dodatki, które ułatwią Ci codzienne gotowanie.
DYSTRYBUTOR:
Bokserska 64
02-690 Warszawa
www.amefa.pl
Cena netto: 304,29 zł
Cena katalogowa brutto: 424,35 zł
Oszczędzasz: 50,08 zł
**Najniższa cena od 30 dni: 279,00 zł
* prezentowane ceny dotyczą tylko zamówień on-line w sklepie internetowym helios-szklo.pl i mogą się różnić od cen w salonie stacjonarnym w Rzeszowie przy ul. Przemysłowej 14
** najniższa cena całkowita z ostatnich 30 dni przed obniżką ceny
Producent: Amefa
Model: Sahara / P133
Materiał wykonania: Stal nierdzewna 18/10
Ilość elementów: 10
Skład kompletu:
Rondel z pokrywką: średnica 14 cm, pojemność 1,2 l
Garnek z pokrywką: średnica 16 cm, pojemność 1,5 l
Garnek z pokrywką: średnica 20 cm: pojemność 3,1 l
Garnek z pokrywką: średnica 24 cm: pojemność 5 l,
Garnek z pokrywką: średnica 22 cm: pojemność 5,9 l
Cechy:
- wysokiej jakości stal nierdzewna,
- wielowarstwowe dno,
- podziałka litrażowa wewnątrz garnka,
- pokrywka z odpowietrznikiem,
- odpowiednie do wszystkich rodzajów kuchenek.
Pielęgnacja:
- przed pierwszym użyciem usuń wszystkie etykiety i naklejki, następnie umyj naczynie w gorącej wodzie z dodatkiem środków myjących, opłucz i osusz,
- przy korzystaniu z elektrycznej płyty grzewczej upewnij się, że rozmiar pola grzewczego jest dopasowany do śrenicy naczynia, w ten sposób unikniesz przegrzania uchwytu naczynia,
- po użyciu umyj naczynie w gorącej wodzie z dodatkiem środków myjących, opłucz i wytrzyj do sucha,
- nigdy niue używaj środków czyszczących zawierających chlor lub wybielacze, gdyż mogą one spowodować uszkodzenie nierdzewnej powłoki stali.
Aby zapobiec zarysownaiom i wgnieceniom unikaj używania metalowych skrobaków, drucianych szczotek oraz metalowych przyborów kuchennych. Jeśli mimo to pojawią się zarysowania, to nie wpływają one negatywnie na jakość gotowanych potraw.
Aby usunąć:
Szare lub białe plamki:
- naczynie zalecamy skropić sokiem z cytryny, roztworem kwasku cyrtynowego lub octem, chwilę odczekać a następnie opłukać i dokładnie osuszyć. Plamki takie powstają w wyniku reakcji skrobi (uwalnianej podczas obróbki cieplnej niektórych pokarmów) ze związkami mineralnymi zawartymi w wodzie.
Niebieskie odbarwienia:
- są normalnym zjawiskiem zachodzącym w trakcie podgrzewania stali - postępuj podobnie jak w przypadku białych i szarych plam.