- Gąbki
-
Porcelana
- Zestawy obiadowe dla 6 osób
- Zestawy kawowe dla 6 osób
- Zestawy obiadowe dla 12 osób
- Zestawy kawowe dla 12 osób
- Zestawy naczyń do 6 osób
- Zestawy dla dzieci i młodzieży
- Ćmielów Design Studio
- Kolekcje ekskluzywne
- Bulionówki
- Cukierniczki
- Czajniki / Imbryki
- Dzbanki
- Filiżanki
- Garnki, donice, akcesoria kuchenne
- Kubki
- Łyżki do zup / sosów
- Maselnice
- Naczynia do zapiekania / podgrzewania
- Naczynia na jajka
- Ozdoby
- Podgrzewacze
- Pojemniki
- Popielnice
- Półmiski
- Przyprawniki
- Salaterki
- Serwetniki
- Sosjerki
- Spodki
- Świeczniki
- Tace
- Talerze
- Wazy
- Wazony
- Pozostałe
-
Sztućce
- Zestawy dla 12 osób
- Zestawy dla 6 osób
- Sztućce dla dzieci
- Pozostałe zestawy
- Łopatki do tortu
- Łyżeczki / szczypce do cukru
- Łyżeczki do herbaty
- Łyżeczki do kawy
- Łyżeczki do lodów i napojów mrożonych
- Łyżki do sałaty, ziemniaków, warzyw
- Łyżki do sosu
- Łyżki do śmietany
- Łyżki obiadowe
- Łyżki wazowe
- Noże do masła
- Noże obiadowe
- Sztućce do ryb
- Widelce do sałaty
- Widelce obiadowe
- Widelce półmiskowe
- Widelczyki do ciast i owoców
- Pozostałe
- Szkło
- Kryształ
-
Dodatki
- Dyfuzory zapachowe
- Stojaki z przyprawami
- Syropy do koktajli i lemoniad
- Deski drewniane
- Akcesoria na biurko
- Słoiki i akcesoria
- Akcesoria kuchenne
- Akcesoria ogrodnicze
- Bidony i pojemniki dla dzieci
- Blachy / formy do pieczenia
- Garnki / czajniki
- Młynki do soli, pieprzu i przypraw
- Naczynia REGENT Inox
- Naczynia żaroodporne
- Noże kuchenne
- Nożyce, nożyczki
- Patelnie
- Pojemniki na żywność
- Pokrywki
- Przybory do golenia
- Szybkowary
- Szczotki
- Pozostałe
-
Porcelana hotelowa
- LUBIANA - Afrodyta
- LUBIANA - Merkury
- LUBIANA - Arcadia
- LUBIANA - Kaszub / Hel
- LUBIANA - Scandia / Boss
- LUBIANA - Victoria
- LUBIANA - Maria
- LUBIANA - Bola / Paula
- LUBIANA - Classic / Like
- LUBIANA - Rita
- LUBIANA - Ameryka / Jupiter
- RAK Porcelain - Banquet
- RAK Porcelain - Anna
- RAK Porcelain - Metropolis
- RAK Porcelain - Fine Dine
- RAK Porcelain - Classic Gourmet
- RAK Porcelain - Nabur
- RAK Porcelain - Nano
- RAK Porcelain - Rondo
- RAK Porcelain - Mazza
- RAK Porcelain - Barista
- RAK Porcelain - Lyra
- RAK Porcelain - Ska
- LUBIANA - Lubiana
- LUBIANA - Gourmet
- Karta Podarunkowa
- Prezent
- Tylko u Nas
Blog - strona 10
Polska kuchnia regionalna - Kresy
Historia tak się potoczyła, że dzisiaj Kresy to termin historyczny. Coraz mniej osób może powiedzieć, pochodzę z Kresów, tam żyje moja rodzina. Wschodnie tereny dawnej Rzeczpospolitej dziś są w granicach Białorusi, Rosji, Litwy, Ukrainy.
Polska kuchnia w międzynarodowych rankingach
Ostatnio jeden z portali zajmujących się promowaniem turystyki, podróżowania i jedzenia umieścił polski salceson na pierwszym miejscu w kategorii “najgorszy produkt mięsny”. No, cóż… co, kraj to obyczaj.
Sylwestry w II Rzeczypospolitej
Przełom roku to zawsze czas podsumowań i snucia nowych planów. Obietnice zmian, nowego sposobu na życie, wyznaczanie nowych celów. Stare kalendarze lądują na makulaturę, nowe zjawiają się na ścianach i biurkach na najbliższe 12 miesięcy
Świąteczne ciekawostki
Święta Bożego Narodzenia już niebawem. Jak co roku, zasiądziemy przy wigilijnym stole, podzielimy się opłatkiem, skosztujemy dwunastu potraw, sianko pod obrusem będzie pachnieć, dzieci z niecierpliwością będą zerkać na choinkę.
Kuchnia turecka - historia regionu na talerzu
Czy turecka kuchnia to tylko kebab? Oczywiście, nie. Kraj ten jest częstym kierunkiem polskich turystów, którzy mogą spróbować tureckich potraw na miejscu, nie tylko kebabów.
Polska kuchnia regionalna: Mazowsze
Mazowsze znajduje się w centralnej części Polski właściwie od zawsze, niezależnie od przebiegu granic. Jak na centralną część kraju przystało, to tu skupia się władza i tu wyznacza się kierunki rozwoju. Wszak Warszawa to także Mazowsze.
Tajne receptury kulinarne
Odkąd jedzenie stało się nie tylko koniecznością dnia codziennego, ale i rodzajem sztuki, receptury poszczególnych dań, w niektórych przypadkach były otoczone tajemnicą.
Kasztany - nie tylko do zabawy
“W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle”. Te słowa z serialu “Stawka większa niż życie” przeszły do potocznego języka i można zaryzykować twierdzenie, że spowodowały zainteresowanie jadalnymi kasztanami. Tak, jadalnymi, a nie tymi zbieranymi z dz
W listopadzie kulinarne klasyki
Listopad w Polsce, pod względem kulinarnym przynosi trzy kulinarne klasyki. To specjały powiązane ze Świętem Niepodległości, choć nie tylko. Mówimy tu o schabowym oraz gęsinie i Rogalach Świętomarcińskich.
Kuchnia czeska to nie tylko piwo i knedliczki
Kuchnię naszych południowych sąsiadów, często postrzegamy przez pryzmat “Przygód dobrego wojaka Szwejka” Jaroslava Haška. Dużo dobrego piwa i jakieś przekąski, w postaci kiełbas, parówek, sera. Jednak kuchnia czeska jest znacznie bogatsza i pełniejsza.
Przyprawowe vademecum: cząber, jałowiec, koper
Zioła to uniwersalne rośliny. Oprócz zastosowań kulinarnych często wykorzystywane są w medycynie, przy produkcji kosmetyków, a nawet nadaje się im magiczną moc. Poznajmy kolejne zioła w naszym cyklu: cząber, jałowiec i koper
Wyrośnięte wypieki - czym spulchniamy ciasta?
Wypieki potrafią przysporzyć wielu emocji w kuchni. Nawet osoby z dużym doświadczeniem w pieczeniu ciast czy bułeczek, mają gdzieś w głębi swojej duszy niepokój. Wyrośnie czy nie? Będzie zakalec?