- Gąbki
-
Porcelana
- Zestawy obiadowe dla 6 osób
- Zestawy kawowe dla 6 osób
- Zestawy obiadowe dla 12 osób
- Zestawy kawowe dla 12 osób
- Zestawy naczyń do 6 osób
- Zestawy dla dzieci i młodzieży
- Ćmielów Design Studio
- Kolekcje ekskluzywne
- Bulionówki
- Cukierniczki
- Czajniki / Imbryki
- Dzbanki
- Filiżanki
- Garnki, donice, akcesoria kuchenne
- Kubki
- Łyżki do zup / sosów
- Maselnice
- Naczynia do zapiekania / podgrzewania
- Naczynia na jajka
- Ozdoby
- Podgrzewacze
- Pojemniki
- Popielnice
- Półmiski
- Przyprawniki
- Salaterki
- Serwetniki
- Sosjerki
- Spodki
- Świeczniki
- Tace
- Talerze
- Wazy
- Wazony
- Pozostałe
-
Sztućce
- Zestawy dla 12 osób
- Zestawy dla 6 osób
- Sztućce dla dzieci
- Pozostałe zestawy
- Łopatki do tortu
- Łyżeczki / szczypce do cukru
- Łyżeczki do herbaty
- Łyżeczki do kawy
- Łyżeczki do lodów i napojów mrożonych
- Łyżki do sałaty, ziemniaków, warzyw
- Łyżki do sosu
- Łyżki do śmietany
- Łyżki obiadowe
- Łyżki wazowe
- Noże do masła
- Noże obiadowe
- Sztućce do ryb
- Widelce do sałaty
- Widelce obiadowe
- Widelce półmiskowe
- Widelczyki do ciast i owoców
- Pozostałe
- Szkło
- Kryształ
-
Dodatki
- Dyfuzory zapachowe
- Stojaki z przyprawami
- Syropy do koktajli i lemoniad
- Deski drewniane
- Akcesoria na biurko
- Słoiki i akcesoria
- Akcesoria kuchenne
- Akcesoria ogrodnicze
- Bidony i pojemniki dla dzieci
- Blachy / formy do pieczenia
- Garnki / czajniki
- Młynki do soli, pieprzu i przypraw
- Naczynia REGENT Inox
- Naczynia żaroodporne
- Noże kuchenne
- Nożyce, nożyczki
- Patelnie
- Pojemniki na żywność
- Pokrywki
- Przybory do golenia
- Szybkowary
- Szczotki
- Pozostałe
-
Porcelana hotelowa
- LUBIANA - Afrodyta
- LUBIANA - Merkury
- LUBIANA - Arcadia
- LUBIANA - Kaszub / Hel
- LUBIANA - Scandia / Boss
- LUBIANA - Victoria
- LUBIANA - Maria
- LUBIANA - Bola / Paula
- LUBIANA - Classic / Like
- LUBIANA - Rita
- LUBIANA - Ameryka / Jupiter
- RAK Porcelain - Banquet
- RAK Porcelain - Anna
- RAK Porcelain - Metropolis
- RAK Porcelain - Fine Dine
- RAK Porcelain - Classic Gourmet
- RAK Porcelain - Nabur
- RAK Porcelain - Nano
- RAK Porcelain - Rondo
- RAK Porcelain - Mazza
- RAK Porcelain - Barista
- RAK Porcelain - Lyra
- RAK Porcelain - Ska
- LUBIANA - Lubiana
- LUBIANA - Gourmet
- Karta Podarunkowa
- Prezent
- Tylko u Nas
Blog
Śliwka. Królowa jesiennych potraw
Jesień to czas, kiedy w sadach, ogrodach i oczywiście na stoiskach owocowo-warzywnych pojawiają się śliwki. Różne odmiany dumnie prezentują swoje zalety.
Rosół. Zupa znana na całym świecie?
Można zaryzykować twierdzenie, że rosół to zupa, która króluje na naszych stołach. Niedzielny obiad bez rosołu wydaje się niepełny. Aromatyczny wywar, gotowany z mięsa i warzyw, podawany z cienkim makaronem (np. nitki) to niemal danie narodowe.
Grzybobranie. Które grzyby lubimy?
Grzybobranie to w Polsce nie tylko miłe spędzanie czasu na łonie natury. To wręcz narodowa tradycja, często zadziwiająca przedstawicieli innych narodów.
Czy koncentraty spożywcze są ciągle potrzebne?
Koncentraty spożywcze to produkty znane już od wielu lat. Nie należy ich mylić z konserwantami. Koncentraty odgrywają ważną rolę w kuchniach domowych, gastronomii i przemyśle spożywczym.
Ciekawe i nieoczywiste święta kulinarne w październiku
W Polsce, ale też w innych miejscach na świecie często obchodzone są święta nieobecne w kalendarzu. To raczej dni promujące potrawy, produkty czy miejscowe zwyczaje.
Nadchodzi jesień. Jakie smaki i produkty znajdziemy na stołach?
Dzięki globalizacji, rozwojowi technik rolniczych większość warzyw i owoców możemy mieć przez okrągły rok. Mimo tego ciągle wolimy młodą kapustę z naszych upraw, truskawki, czereśnie czy ziemniaki.
Powróćmy jak za dawnych lat. Zapomniane warzywa (cz. III)
W czasach, kiedy bez trudu można dostać warzywa i owoce z drugiego krańca Ziemi, wiele tradycyjnych i lokalnych warzyw odeszło w zapomnienie. Tu i ówdzie można jeszcze je spotkać na lokalnych ryneczkach, czy na ulicznych straganach.
Wirtualna rzeczywistość w gastronomii
Wydaje się, że współczesna gastronomia po rewolucji związanej z nowymi technikami kulinarnymi wchodzi w okres przemian związanych z technologią cyfrową.
Ciekawe i nieoczywiste święta kulinarne we wrześniu
Przedstawiamy święta, związane z kuchnią, żywieniem i produktami spożywczymi, których na próżno szukać w oficjalnych kalendarzach. To ważne dni dla ludzi związanych z regionem, w którym mieszkają.
Powróćmy jak za dawnych lat. Zapomniane warzywa (cz. II)
Wiele warzyw wykorzystywanych w polskiej kuchni, zniknęło. Może garstka kulinarnych detektywów, zna ich nazwy. Większość z nas nie wie nawet o ich istnieniu, nie mówiąc o smaku, zapachu i zastosowaniu.
Mleczni muszkieterzy. Jogurt, maślanka, kefir
Wśród przetworzonych produktów mlecznych prym wiodą trzy. To jogurt, maślanka i kefir. Każdy z tych produktów powstaje z mleka (niekoniecznie krowiego), jednak różnią się one sposobem produkcji, smakiem i popularnością.
Jedzenie lekarstwem? Nowa rewolucja w gastronomii?
Angielski termin „Food as medicine” oznacza koncepcję odpowiedniej diety, która wspiera zdrowie, zapobiega chorobom, a także pomaga je leczyć. Spożywanie pełnowartościowych produktów, które są bogate w składniki odżywcze, błonnik