Blog - strona 20

 
Przetwory domowe - słońce w pochmurne i zimne dni

Domowe przetwory zawsze były obecne w polskiej kuchni. Żywność kiszona czy zalewana w marynatach lub po prostu pasteryzowana to tak naprawdę konserwowanie żywności i możliwość spożywania jej przez dłuższy czas. Dla mieszkańców Polski czy Europy Środkowej

Wspaniałe dania na jesień - zapiekanki

Zapiekanki to dania na każdą porę dnia. Od rana do wieczora. Solidne śniadanie, obiad czy szybka kolacja. Na ciepło i na zimno, z wieloma składnikami lub bardzo proste, kulinarnie niewymagające a dające sporo satysfakcji.

Jesienna tradycja. Grzyby w lesie i na stole

Grzyby to organizmy głównie lądowe, które przez długi czas były zaliczane do świata roślin. Dopiero na początku XX wieku, odkryto cechy, które wykluczyły je ze świata roślin.

Helios-szklo
HELIOS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Reviews with ekomi-pl.com