- Gąbki
-
Porcelana
- Zestawy obiadowe dla 6 osób
- Zestawy kawowe dla 6 osób
- Zestawy obiadowe dla 12 osób
- Zestawy kawowe dla 12 osób
- Zestawy naczyń do 6 osób
- Zestawy dla dzieci i młodzieży
- Ćmielów Design Studio
- Kolekcje ekskluzywne
- Bulionówki
- Cukierniczki
- Czajniki / Imbryki
- Dzbanki
- Filiżanki
- Garnki, donice, akcesoria kuchenne
- Kubki
- Łyżki do zup / sosów
- Maselnice
- Naczynia do zapiekania / podgrzewania
- Naczynia na jajka
- Ozdoby
- Podgrzewacze
- Pojemniki
- Popielnice
- Półmiski
- Przyprawniki
- Salaterki
- Serwetniki
- Sosjerki
- Spodki
- Świeczniki
- Tace
- Talerze
- Wazy
- Wazony
- Pozostałe
-
Sztućce
- Zestawy dla 12 osób
- Zestawy dla 6 osób
- Sztućce dla dzieci
- Pozostałe zestawy
- Łopatki do tortu
- Łyżeczki / szczypce do cukru
- Łyżeczki do herbaty
- Łyżeczki do kawy
- Łyżeczki do lodów i napojów mrożonych
- Łyżki do sałaty, ziemniaków, warzyw
- Łyżki do sosu
- Łyżki do śmietany
- Łyżki obiadowe
- Łyżki wazowe
- Noże do masła
- Noże obiadowe
- Sztućce do ryb
- Widelce do sałaty
- Widelce obiadowe
- Widelce półmiskowe
- Widelczyki do ciast i owoców
- Pozostałe
- Szkło
- Kryształ
-
Dodatki
- Dyfuzory zapachowe
- Stojaki z przyprawami
- Syropy do koktajli i lemoniad
- Deski drewniane
- Akcesoria na biurko
- Słoiki i akcesoria
- Akcesoria kuchenne
- Akcesoria ogrodnicze
- Bidony i pojemniki dla dzieci
- Blachy / formy do pieczenia
- Garnki / czajniki
- Młynki do soli, pieprzu i przypraw
- Naczynia REGENT Inox
- Naczynia żaroodporne
- Noże kuchenne
- Nożyce, nożyczki
- Patelnie
- Pojemniki na żywność
- Pokrywki
- Przybory do golenia
- Szybkowary
- Szczotki
- Pozostałe
-
Porcelana hotelowa
- LUBIANA - Afrodyta
- LUBIANA - Merkury
- LUBIANA - Arcadia
- LUBIANA - Kaszub / Hel
- LUBIANA - Scandia / Boss
- LUBIANA - Victoria
- LUBIANA - Maria
- LUBIANA - Bola / Paula
- LUBIANA - Classic / Like
- LUBIANA - Rita
- LUBIANA - Ameryka / Jupiter
- RAK Porcelain - Banquet
- RAK Porcelain - Anna
- RAK Porcelain - Metropolis
- RAK Porcelain - Fine Dine
- RAK Porcelain - Classic Gourmet
- RAK Porcelain - Nabur
- RAK Porcelain - Nano
- RAK Porcelain - Rondo
- RAK Porcelain - Mazza
- RAK Porcelain - Barista
- RAK Porcelain - Lyra
- RAK Porcelain - Ska
- LUBIANA - Lubiana
- LUBIANA - Gourmet
- Karta Podarunkowa
- Prezent
- Tylko u Nas
Blog - strona 16

Lody dla ochłody. Lodowe specjały
Afrykańskie upały dosięgły Polskę. Temperatura powyżej 30°C stała się tego lata prawie codziennością. Jak radzić sobie z tak ekstremalnymi upałami?

Korek, korkowi nierówny
Korki do wina, czy inaczej mówiąc zamknięcia, czopy do butelek z winem znamy wszyscy. A co wiemy o materiale, z którego klasyczny korek jest wykonywany. Czy zastępuje się go innymi materiałami?

Piwo. Napój szlachetny czy pospolity?
Piwo znane jest ludzkości już kilka tysięcy lat. Przez długi czas zastępowało wodę. Wino było drogie i zarezerwowane dla ludzi bogatych. Czysta woda dość szybko się psuła (utleniała się, sprzyjając rozwojowi bakterii). Piwo dawało pewność dłuższego i zdro

Skorupiaki - urlopowe smakołyki
Wakacje w pełni . Pomimo trudnej sytuacji, wiele osób wyjedzie nad słoneczne morza i oceany, aby choć na chwilę zapomnieć o trudach dnia codziennego. Prawdopodobnie ci, którzy będą mieli okazję, spróbują ryb, owoców morza i innych egzotycznych potraw.

Kuchnia Półwyspu Iberyjskiego
Najbardziej na zachód położona część Europy to Półwysep Iberyjski. Na półwyspie leżą 3 państwa: Hiszpania, Portugalia i Andora.

Truskawkowe szaleństwo! Sezon trwa!
Wreszcie są! Truskawki zbierane na polach, omiatane słonecznymi promieniami, poranną rosą i przyjemnym zefirkiem. Tak, to wyidealizowany obrazek, bo uprawa truskawek jest trudna, bardzo zależna od warunków pogodowych i technicznie ciężka.

Energetyki. Cukier, kofeina, tauryna
Napoje energetyzujące, energetyki od wielu już lat goszczą w naszym życiu. Łatwo dostępne, w atrakcyjnych opakowaniach, dobrze reklamowane są spożywane przez wiele osób, głównie młodzież. Czym są energetyki, jak wpływają na samopoczucie, nastrój i jaki ma

Czy jedzenie może być modne?
Kulinarni styliści, kreatorzy dań, osoby wyznaczający gastronomiczne trendy… Tak, są kucharze artyści, specjaliści od tworzenia nowości i wyznaczający kierunki rozwoju gastronomii.

Tylko do chrupania? Orzechy na wiele sposobów
Orzechy są jedzone od zarania ludzkości. W dzisiejszych czasach są obok chipsów najpopularniejszą przekąską. Spożywamy je w różny sposób, w zależności od smaku i własnych upodobań.

Staropolskie zwyczaje nie tylko w kuchni
Kuchnia dawnej Polski, związana jest podobnie jak inne kuchnie z regionem i klimatem dominującym na danym terenie. I Rzeczpospolita była terytorialnie ogromnym krajem, różnorodnym nie tylko geograficznie, ale kulturowo i etnicznie.

Kuchnia amerykańska. Burgery i nic więcej?
Synonimem amerykańskiej kuchni są oczywiście burgery i potrawy z kurczaka smażone w głębokim tłuszczu, ewentualnie szarlotka. I trudno nie zgodzić się z takim spojrzeniem na kuchnię rodem z USA.

Świat serów. Każdy znajdzie coś dla siebie (cz.2)
W Polsce spożywa się około 12-13 kilogramów sera rocznie. W zachodniej Europie ten wskaźnik jest wyższy: 18-19 kilogramów. Wynika to prawdopodobnie z historii. Dzisiaj nadrabiamy braki rynkowe z lat PRL, gdzie większym problemem był brak wędlin niż sera.