- Gąbki
-
Porcelana
- Zestawy obiadowe dla 6 osób
- Zestawy kawowe dla 6 osób
- Zestawy obiadowe dla 12 osób
- Zestawy kawowe dla 12 osób
- Zestawy naczyń do 6 osób
- Zestawy dla dzieci i młodzieży
- Ćmielów Design Studio
- Kolekcje ekskluzywne
- Bulionówki
- Cukierniczki
- Czajniki / Imbryki
- Dzbanki
- Filiżanki
- Garnki, donice, akcesoria kuchenne
- Kubki
- Łyżki do zup / sosów
- Maselnice
- Naczynia do zapiekania / podgrzewania
- Naczynia na jajka
- Ozdoby
- Podgrzewacze
- Pojemniki
- Popielnice
- Półmiski
- Przyprawniki
- Salaterki
- Serwetniki
- Sosjerki
- Spodki
- Świeczniki
- Tace
- Talerze
- Wazy
- Wazony
- Pozostałe
-
Sztućce
- Zestawy dla 12 osób
- Zestawy dla 6 osób
- Sztućce dla dzieci
- Pozostałe zestawy
- Łopatki do tortu
- Łyżeczki / szczypce do cukru
- Łyżeczki do herbaty
- Łyżeczki do kawy
- Łyżeczki do lodów i napojów mrożonych
- Łyżki do sałaty, ziemniaków, warzyw
- Łyżki do sosu
- Łyżki do śmietany
- Łyżki obiadowe
- Łyżki wazowe
- Noże do masła
- Noże obiadowe
- Sztućce do ryb
- Widelce do sałaty
- Widelce obiadowe
- Widelce półmiskowe
- Widelczyki do ciast i owoców
- Pozostałe
- Szkło
- Kryształ
-
Dodatki
- Dyfuzory zapachowe
- Stojaki z przyprawami
- Syropy do koktajli i lemoniad
- Deski drewniane
- Akcesoria na biurko
- Słoiki i akcesoria
- Akcesoria kuchenne
- Akcesoria ogrodnicze
- Bidony i pojemniki dla dzieci
- Blachy / formy do pieczenia
- Garnki / czajniki
- Młynki do soli, pieprzu i przypraw
- Naczynia REGENT Inox
- Naczynia żaroodporne
- Noże kuchenne
- Nożyce, nożyczki
- Patelnie
- Pojemniki na żywność
- Pokrywki
- Przybory do golenia
- Szybkowary
- Szczotki
- Pozostałe
-
Porcelana hotelowa
- LUBIANA - Afrodyta
- LUBIANA - Merkury
- LUBIANA - Arcadia
- LUBIANA - Kaszub / Hel
- LUBIANA - Scandia / Boss
- LUBIANA - Victoria
- LUBIANA - Maria
- LUBIANA - Bola / Paula
- LUBIANA - Classic / Like
- LUBIANA - Rita
- LUBIANA - Ameryka / Jupiter
- RAK Porcelain - Banquet
- RAK Porcelain - Anna
- RAK Porcelain - Metropolis
- RAK Porcelain - Fine Dine
- RAK Porcelain - Classic Gourmet
- RAK Porcelain - Nabur
- RAK Porcelain - Nano
- RAK Porcelain - Rondo
- RAK Porcelain - Mazza
- RAK Porcelain - Barista
- RAK Porcelain - Lyra
- RAK Porcelain - Ska
- LUBIANA - Lubiana
- LUBIANA - Gourmet
- Karta Podarunkowa
- Prezent
- Tylko u Nas
Blog - strona 12
Przyprawowe vademecum: pieprz, nie tylko czarny
Pieprz, to obok soli i cukru najpopularniejsza przyprawa świata. Znana już od 4000 lat. Początkowo jako produkt dla najwyższych sfer, o wartości równej złotu.
Sól - warzona, kamienna, himalajska
Bez soli smutna biesiada. To przysłowie w sposób bardzo dobitny pokazuje rolę soli w życiu człowieka. Pozycja tej przyprawy jest naprawdę ogromna. Obok cukru, jest niezbędna w każdej kuchni. Trudno sobie wyobrazić, aby sól zniknęła z jadłospisów.
Polska Kuchnia Regionalna: Śląsk
Można powiedzieć, że kuchnia śląska jest kuchnią pogranicza. Śląsk od wieków leżał w zainteresowaniu Niemiec, Austrii, Czech i Polski. Bogate złoża węgla, przyciągały ludzi z różnych stron.
Przyprawowe vademecum: kurkuma, cynamon, kardamon
Trzy podstawowe przyprawy, niezbędne w kuchniach południowo wschodniej Azji, Indii, Chin. Wyróżniają się intensywnością smaków, są składnikiem dań wytrawnych i słodkich. Oprócz walorów smakowych i zapachowych mają właściwości lecznicze i wspomagające.
Kuchnia molekularna w domowej przestrzeni
Gdy fizyk i chemik mają dusze artystyczne, uwielbiają szukać nowości, a przede wszystkim kochają gotować, wtedy powstanie coś rewolucyjnego. Gotowanie stanie się sztuką, procesem inżynieryjnym i technologicznym. W grę wejdą idealne proporcje i dokładna gr
Awokado. Zdrowotna bomba!
Ten ciekawy owoc, znany od wieków wśród pierwotnych mieszkańców Ameryki Południowej, staje się coraz bardziej popularny w Ameryce Północnej i Europie. Awokado jest obecne w wielu kuchniach regionalnych i to niekoniecznie w krajach, gdzie jest uprawiane.
Polska Kuchnia Regionalna: Kaszuby
Kaszuby to region dość znany i lubiany przez turystów z Polski oraz zagranicy. Kraina bogata w lasy, jeziora, morze. Latem Kaszuby odwiedzają amatorzy grzybobrań, żeglarstwa, wędkarstwa.
Kuchnia wegańska. Jedzenie, czy coś więcej?
Szersze spojrzenie na własną kuchnię, chęć schudnięcia, bycie “fit”, potrzeba zmiany w zwyczajach żywieniowych to wszystko prędzej czy później, doprowadzi nas do hasła: weganizm.
Kuchnia hawajska
Hawaje leżą prawie 12 tysięcy kilometrów od Polski. Przelot w jedną stronę, przy odrobinie wysiłku, można znaleźć za około 2 tysiące złotych w jedną stronę. 30 godzin lotu…
Ciasto francuskie. Doskonałe pod każdą postacią
Chyba trudno spotkać osobę, która by nigdy nie jadła wypieków z ciasta francuskiego. Croissanty, tarty, paszteciki mogą być przygotowane właśnie z tego rodzaju ciasta.
Tylko lody dla ochłody
Hasło popularne od wielu lat, polecające jedzenie lodów. Nie tylko w upalne dni. Także jako sposób ukojenia nerwów, załagodzenia “gorącej” atmosfery, czy po prostu słodka przekąska na zabicie chandry
Bałtyckie specjały
Wytęskniona wiosna w końcu nadeszła. Majówka za nami, przeglądamy kalendarze, wyszukując kolejnych wolnych dni, zastanawiamy się, ile jeszcze zostało nam urlopu. Zastanawiamy się, nad miejscami, które można odwiedzić.