- Gąbki
 - 
                            Porcelana
                                                                            
- Zestawy obiadowe dla 6 osób
 - Zestawy kawowe dla 6 osób
 - Zestawy obiadowe dla 12 osób
 - Zestawy kawowe dla 12 osób
 - Zestawy naczyń do 6 osób
 - Zestawy dla dzieci i młodzieży
 - Ćmielów Design Studio
 - Kolekcje ekskluzywne
 - Bulionówki
 - Cukierniczki
 - Czajniki / Imbryki
 - Dzbanki
 - Filiżanki
 - Garnki, donice, akcesoria kuchenne
 - Kubki
 - Łyżki do zup / sosów
 - Maselnice
 - Naczynia do zapiekania / podgrzewania
 - Naczynia na jajka
 - Ozdoby
 - Podgrzewacze
 - Pojemniki
 - Popielnice
 - Półmiski
 - Przyprawniki
 - Salaterki
 - Serwetniki
 - Sosjerki
 - Spodki
 - Świeczniki
 - Tace
 - Talerze
 - Wazy
 - Wazony
 - Pozostałe
 
 - 
                            Sztućce
                                                                            
- Zestawy dla 12 osób
 - Zestawy dla 6 osób
 - Sztućce dla dzieci
 - Pozostałe zestawy
 - Łopatki do tortu
 - Łyżeczki / szczypce do cukru
 - Łyżeczki do herbaty
 - Łyżeczki do kawy
 - Łyżeczki do lodów i napojów mrożonych
 - Łyżki do sałaty, ziemniaków, warzyw
 - Łyżki do sosu
 - Łyżki do śmietany
 - Łyżki obiadowe
 - Łyżki wazowe
 - Noże do masła
 - Noże obiadowe
 - Sztućce do ryb
 - Widelce do sałaty
 - Widelce obiadowe
 - Widelce półmiskowe
 - Widelczyki do ciast i owoców
 - Pozostałe
 
 - Szkło
 - Kryształ
 - 
                            Dodatki
                                                                            
- Dyfuzory zapachowe
 - Stojaki z przyprawami
 - Syropy do koktajli i lemoniad
 - Deski drewniane
 - Akcesoria na biurko
 - Słoiki i akcesoria
 - Akcesoria kuchenne
 - Akcesoria ogrodnicze
 - Bidony i pojemniki dla dzieci
 - Blachy / formy do pieczenia
 - Garnki / czajniki
 - Młynki do soli, pieprzu i przypraw
 - Naczynia REGENT Inox
 - Naczynia żaroodporne
 - Noże kuchenne
 - Nożyce, nożyczki
 - Patelnie
 - Pojemniki na żywność
 - Pokrywki
 - Przybory do golenia
 - Szybkowary
 - Szczotki
 - Pozostałe
 
 - 
                            Porcelana hotelowa
                                                                            
- LUBIANA - Afrodyta
 - LUBIANA - Merkury
 - LUBIANA - Arcadia
 - LUBIANA - Kaszub / Hel
 - LUBIANA - Scandia / Boss
 - LUBIANA - Victoria
 - LUBIANA - Maria
 - LUBIANA - Bola / Paula
 - LUBIANA - Classic / Like
 - LUBIANA - Rita
 - LUBIANA - Ameryka / Jupiter
 - RAK Porcelain - Banquet
 - RAK Porcelain - Anna
 - RAK Porcelain - Metropolis
 - RAK Porcelain - Fine Dine
 - RAK Porcelain - Classic Gourmet
 - RAK Porcelain - Nabur
 - RAK Porcelain - Nano
 - RAK Porcelain - Rondo
 - RAK Porcelain - Mazza
 - RAK Porcelain - Barista
 - RAK Porcelain - Lyra
 - RAK Porcelain - Ska
 - LUBIANA - Lubiana
 - LUBIANA - Gourmet
 
 - Karta Podarunkowa
 - Prezent
 - Tylko u Nas
 
Blog - strona 13
								
							Nazwy potraw w marketingu
W gastronomii nazwy potraw mogą być czasami mylące. Czasami wynika to z chęci przyciągnięcia klientów za pomocą humorystycznych nazw, czasami podkreślenia pochodzenia i historii potraw.
								
							Majowe eskapady. Co zabrać na piknik?
Przełom kwietnia i maja to czas, kiedy pragniemy pobyć na łonie natury. Przyglądać się powracającej z zimowego letargu przyrodzie. Słuchać śpiewu ptaków i chłonąć zapachy łąk i lasów.
								
							Kuchnia pięciu przemian
Taoizm to chiński system filozoficzno-religijny. Jego główny przekaz to życie w zgodzie z naturą i godzenie się z tym, co przyniesie los. Filozofia yin-yang, wiara w duchy i demony, wróżbiarstwo i praktyki lecznicze to elementy istotne w taoizmie. Celem t
								
							Kulinarna podróż do Meksyku
Wielkie odkrycia geograficzne, przyniosły wiele zmian w świcie. Nowe ziemie, nowe kontynenty, nowi ludzie, nowa flora i fauna - dotychczasowy świat zmienił się nie do poznania. Wraz z odkryciami pojawiły się nowe owoce i warzywa, przyprawy i używki
								
							Wielkanocne zwyczaje w dawnej Polsce
W dzisiejszych czasach intensywność przeżywania świąt jest zdecydowanie mniejsza niż w czasach sprzed dwustu czy trzystu lat. Dawne obrzędy i zwyczaje odchodzą w zapomnienie lub zwyczajnie się zmieniają, pod wpływem przemian społecznych, obyczajowych czy
								
							Ab ovo. Wszystko, zaczyna się od jajka
Ta sentencja prawdopodobnie ma swoje korzenie w sposobie rozpoczynania głównych posiłków w starożytnym Rzymie. Jajka podawano na samym początku uczty. Czy było to pełne danie, czy też coś w rodzaju współczesnego, restauracyjnego “czekadełka” trudno dziś
								
							Karpackie smaki
Karpaty to górski łańcuch ciągnący się przez osiem państw. To drugi pod względem wielkości obszar górski w Europie. Przez 1900 kilometrów, wielkim łukiem ciągną się w południowej i środkowej Europie. Długość tego tworu geologicznego wyznacza Dunaj
								
							Modne diety na rok 2023
Początek roku to czas pytań. Słyszymy pytania dotyczące ekonomii, polityki. Popularne stały się także ankiety i pytania do dietetyków, kucharzy, krytyków kulinarnych.
								
							Owoce morza - skorupiaki
Frutti di mare, czyli z włoskiego owoce morza, to dwie grupy zwierząt spożywanych przez człowieka. Pierwsza to mięczaki, do której zaliczamy małże, sercówki, ostrygi, przegrzebki, ślimaki i głowonogi.
								
							Musztardowe szaleństwo
Musztarda to jeden z trzech zimnych sosów (obok majonezu i ketchupu), bez których trudno sobie wyobrazić dzisiejsze przekąski. To także podstawowy składnik smakowy kanapek, burgerów, sosów, a nawet zup i potraw mięsnych. Pomimo olbrzymiej popularności, wł
								
							Szybkie desery. Pyszne i proste
Przychodzą takie chwile, że nawet dbając o dietę, mamy chęć na coś słodkiego. Na deser po sutym obiedzie, na to słynne Małe co nieco z Kubusia Puchatka.
								
							Chemia bez chemii? Naturalne środki czyszczące w gastronomii
Potocznie się mówi, że niektóre produkty „to sama chemia”. Rozumiemy, że w swoim składzie mają dużo konserwantów, poprawiaczy smaku, sztucznych barwników i sztucznych odpowiedników. A jak jest w gastronomii z produktami ogólnie nazywanymi chemią gospodarc