- Gąbki
-
Porcelana
- Zestawy obiadowe dla 6 osób
- Zestawy kawowe dla 6 osób
- Zestawy obiadowe dla 12 osób
- Zestawy kawowe dla 12 osób
- Zestawy naczyń do 6 osób
- Zestawy dla dzieci i młodzieży
- Ćmielów Design Studio
- Kolekcje ekskluzywne
- Bulionówki
- Cukierniczki
- Czajniki / Imbryki
- Dzbanki
- Filiżanki
- Garnki, donice, akcesoria kuchenne
- Kubki
- Łyżki do zup / sosów
- Maselnice
- Naczynia do zapiekania / podgrzewania
- Naczynia na jajka
- Ozdoby
- Podgrzewacze
- Pojemniki
- Popielnice
- Półmiski
- Przyprawniki
- Salaterki
- Serwetniki
- Sosjerki
- Spodki
- Świeczniki
- Tace
- Talerze
- Wazy
- Wazony
- Pozostałe
-
Sztućce
- Zestawy dla 12 osób
- Zestawy dla 6 osób
- Sztućce dla dzieci
- Pozostałe zestawy
- Łopatki do tortu
- Łyżeczki / szczypce do cukru
- Łyżeczki do herbaty
- Łyżeczki do kawy
- Łyżeczki do lodów i napojów mrożonych
- Łyżki do sałaty, ziemniaków, warzyw
- Łyżki do sosu
- Łyżki do śmietany
- Łyżki obiadowe
- Łyżki wazowe
- Noże do masła
- Noże obiadowe
- Sztućce do ryb
- Widelce do sałaty
- Widelce obiadowe
- Widelce półmiskowe
- Widelczyki do ciast i owoców
- Pozostałe
- Szkło
- Kryształ
-
Dodatki
- Dyfuzory zapachowe
- Stojaki z przyprawami
- Syropy do koktajli i lemoniad
- Deski drewniane
- Akcesoria na biurko
- Słoiki i akcesoria
- Akcesoria kuchenne
- Akcesoria ogrodnicze
- Bidony i pojemniki dla dzieci
- Blachy / formy do pieczenia
- Garnki / czajniki
- Młynki do soli, pieprzu i przypraw
- Naczynia REGENT Inox
- Naczynia żaroodporne
- Noże kuchenne
- Nożyce, nożyczki
- Patelnie
- Pojemniki na żywność
- Pokrywki
- Przybory do golenia
- Szybkowary
- Szczotki
- Pozostałe
-
Porcelana hotelowa
- LUBIANA - Afrodyta
- LUBIANA - Merkury
- LUBIANA - Arcadia
- LUBIANA - Kaszub / Hel
- LUBIANA - Scandia / Boss
- LUBIANA - Victoria
- LUBIANA - Maria
- LUBIANA - Bola / Paula
- LUBIANA - Classic / Like
- LUBIANA - Rita
- LUBIANA - Ameryka / Jupiter
- RAK Porcelain - Banquet
- RAK Porcelain - Anna
- RAK Porcelain - Metropolis
- RAK Porcelain - Fine Dine
- RAK Porcelain - Classic Gourmet
- RAK Porcelain - Nabur
- RAK Porcelain - Nano
- RAK Porcelain - Rondo
- RAK Porcelain - Mazza
- RAK Porcelain - Barista
- RAK Porcelain - Lyra
- RAK Porcelain - Ska
- LUBIANA - Lubiana
- LUBIANA - Gourmet
- Karta Podarunkowa
- Prezent
- Tylko u Nas
Blog - strona 3

Wielkanocne tradycje w innych krajach
Wielkanoc to najważniejsze święto chrześcijańskie. W Polsce nieodłącznymi elementami wielkanocnej tradycji jest święcenie pokarmów, pisanki czy śmigus-dyngus.

Popularne diety w 2025 roku
Podobnie jak w latach ubiegłych, temat zdrowego odżywiania, diet i stylu życia powraca w bieżącym roku. Główne trendy żywieniowe to zdrowie serca, wspomaganie organizmu. Niebagatelną rolę w wyborze diet ma ekologia i zrównoważony rozwój.

Historia i znaczenie kaszy w kuchni polskiej
Kasza to nie tylko pożywne jedzenie. To także symbol polskiej kuchni, polskich dziejów, kultury i tradycji. Kasze znane w Polsce są od czasów średniowiecza. Przed odkryciem Ameryki, czyli przed pojawieniem się ziemniaków, kasze były podstawą posiłków.

Ciekawe i nieoczywiste święta kulinarne w kwietniu
Przedstawiamy święta, które zostały ustanowione w celu podtrzymania obyczajów, promocji swojego regionu i kraju. Nie są to święta z urzędową pieczątką. To zabawa, która łączy, a nie dzieli.

Smakowite dodatki. Ketchupy
Z trzech najpopularniejszych dodatków do jedzenia obok majonezu i musztardy, ketchup zajmuje pierwsze miejsce. Początki ketchupu wcale nie nie wiążą się z pomidorami.

Święto wody. Woda w kuchni
22 marca obchodzimy Światowy Dzień Wody. Dzień ten ustanowiony przez ONZ, poświęcony jest problemom całego świata związanymi z dostępnością świeżej wody, warunkom sanitarnym, chorobom związanym z brakiem wody.

Śledź. Jedzenie, środek płatniczy?
Ryby z rodziny śledziowatych występują prawie na całym świecie. W znacznej liczbie to gatunki morskie, takie jak śledź atlantycki, szprotki, sardynki. Naszym sercom, a może bardziej żołądkom są bliższe śledzie bałtyckie.

Smakowite dodatki. Musztardy
Musztarda obok ketchupu i majonezu należy do trzech najbardziej popularnych przypraw. Musztarda zdecydowanie przynależy do kuchni europejskiej. Ciężkie dania mięsne (np. golonka), czy grillowana kiełbasa z musztardą zawsze smakują lepiej. Pomimo tego, rac

Ciekawe i nieoczywiste święta kulinarne w marcu
Jak co miesiąc przedstawiamy wybrane święta kulinarne. Nie są to oczywiście dni o charakterze religijnym, czy państwowym. Raczej mają charakter promujący potrawy, zwyczaje i kulturę danego regionu.

Czym charakteryzuje się dobry pączek?
Pączki, popularne ciastka należą do najbardziej ulubionych wyrobów cukierniczych w Polsce. Tłusty czwartek to dzień, kiedy zjadamy naprawdę duże ilości pączków, dla piekarni i cukierni to czas największego zarobku.

Walentynkowe niespodzianki
Dzień Zakochanych, czyli Walentynki przypadają na dzień 14 lutego. W kulturze zachodniej, a szczególnie anglosaskiej dzień ten obchodzony jest od wielu lat sposób zazwyczaj spokojny, w romantycznej odsłonie.

Lokalne smaki zimy
Początek lutego w Polsce to czas przejściowej aury. Dni stają się dłuższe, ale pogoda wciąż potrafi być kapryśna. Raz słońce i błękitne niebo zachęcają do spacerów, by za chwilę aura przypomniała o zimowej porze roku.